کد خبر: ۵۵۷۱۸۷
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۵
نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه خبر داد:

افزایش حقوق‌کارمندان در سال 98 بیشتر از سالهای قبل| حامل‌های انرژی گران نمی‌شود|۸۲ هزار شغل ایجاد می‌شود| تصویب نرخ‌ خرید محصولات کشاورزی| آمریکا نمی‌تواند ایران را با تحریم‌های خود به زانو درآورده و پشت میز مذاکره بنشاند

با توافق انجام شده بین سازمان برنامه و بودجه، صندوق توسعه ملی و جهاد کشاورزی حدود ۱۸ هزار و ۱۴۰ میلیارد تومان منابع برای ایجاد تولید و اشتغال در حوزه کشاورزی تامین شد. / رئیس سازمان برنامه و بودجه در مورد افزایش حقوق کارمندان در سال آینده گفت: در سال 98 میزان افزایش حقوق کارمندان بیش از سال های 96 و 97 خواهد بود.
آفتاب‌‌نیوز :
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه در لایحه بودجه ۹۸ برنامه‌ای برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی نداریم، گفت: نرخ خرید افزایش حقوق کارمندان در سال 98 بیشتر از سالهای قبل| حامل‌های انرژی گران نمی‌شود| تصویب نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزیتضمینی محصولات کشاورزی تصویب شد.

به گزارش آفتاب‎نیوز به نقل از خبرگزاری فارس، محمدباقر نوبخت امروز در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه اشتغال در بخش کشاورزی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی برای سال آینده تعیین شده است، اظهار داشت: همه لیست خرید تضمینی محصولات کشاورزی تصویب شده و مطابق با آن عمل خواهد شد. یک قلم از محصولات نیاز به بازنگری داشت که اگر آن هم قطعی شود، در مجموع  نرخ خرید تضمینی را اعلام می‌‌کنیم. 

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط تحریمی اوضاع پیش‌بینی درآمدهای نفتی در لایحه بودجه سال آینده چگونه خواهد بود، تصریح کرد: پس از آنکه پیش‌بینی‌ها به یک ثباتی در هیات دولت برسد، اعلام خواهد شد و برای درآمدهای مالیاتی،‌حقوق گمرکی، واگذاری‌ دارایی‌های سرمایه‌ای و دارایی‌های مالی،‌طرح‌های عمرانی پیشنهاداتی وجود دارد که پس از جمع‌بندی در دولت مطرح خواهد شد.  قبل از آنکه لایحه بودجه را به مجلس ببریم، در مورد جزئیات آن اطلاع‌رسانی خواهیم کرد. 

نوبخت در پاسخ به این سوال که آیا سهم صندوق توسعه ملی از درآمد نفت و گاز برای بودجه سال آینده کاهش پیدا می‌کند، گفت: ما قانون را رعایت می‌کنیم با این حال منابع صندوق پای رکن توسعه کشور است و در بودجه منابع آن پیش‌بینی می‌شود و توسط بخش غیردولتی مصرف خواهد شد. اعتقاد داریم باید منابع صندوق در اختیار خود صندوق قرار گیرد. 

وی در پاسخ به این سوالی که آ‌یا مانند لایحه بودجه سال 97 برای ایجاد اشتغال در لایحه بودجه 98 منابعی از محل هدفمندسازی یارانه‌ها در نظر گرفتید، یادآور شد: منابع افزایش حامل‌های انرژی را صرف پرداخت‌های جاری نمی‌کنیم و دوباره به صورت انتقالی به جامعه بازخواهد گشت، به همین جهت در لایحه بودجه سال آینده چنین پیش‌بینی نداریم. 

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در مورد بسته حمایتی برخی اقشار تصریح کرد:  بسته‌های جبرانی برای کارمندان را در نظر داریم و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مباحث اجرایی و اطلاع‌رسانی را برعهده دارد. در مورد افزایش حقوق برای سال 98 افزایش خواهیم داشت و قطعا بیشتر از سال جاری و سال‌های قبل است، منتهی اینکه چه رقمی است، نیاز به تصویب هیات وزیران دارد.

بسته حمایتی از ارز پتروشیمی‌ها تامین می‌شود

به گزارش ایسنا؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین اعلام کرد که منابع مورد نیاز برای توزیع بسته‌های حمایتی دولت از محل مابه‌التفاوت ارز پتروشیمی‌ها تامین می‌شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: محل تامین مالی بسته‌های حمایتی از مابه‌التفاوت ارز پتروشیمی‌ها است. با این توضیح که در حال حاضر دولت ارز خود را با نرخ ۴۲۰۰ تومان می‌فروشد و از مبادلاتی که در سامانه نیما و با بازار غیررسمی وجود دارد، نابعی وارد خزانه نمی‌شود. این در حالی است که قانون‌گذار در بودجه ردیفی در حد ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان پیش‌بینی کرده است که اگر هر زمان بانک مرکزی مداخله‌ای در بازار ارز به منظور ایجاد ثبات داشت، مابه‌التفاوت به این ردیف در خزانه واریز شود.

وی با اشاره به اینکه با توجه به خدماتی که دولت از طریق شرکت نفت به پتروشیمی‌ها پرداخت می‌کند، مابه‌التفاوت آن را دریافت و به این حساب واریز می‌شود. توضیح داد: اکنون پتروشیمی‌ها خوراک خود را از دولت دریافت می‌کنند، اما ارز را در سامانه نیما به فروش می‌رسانند پس لزومی هم ندارد که دولت همین ۱۳ سنت مربوط به خوراک بر مبنای ۴۲۰۰ تومان مورد محاسبه قرار دهد؛ بنابراین براساس نرخ نیمایی محاسبه شده و مابه‌التفاوت به خزانه واریز می‌شود.

به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه هر قدر که مابه‌التفاوت بین فروش ارز پتروشیمی‌هاو نرخ ۴۲۰۰ تومانی به خزانه می‌رود، جزئی از بودجه محسوب نشده و دولت آن را کاملا به خود مردم برمی‌گرداند که بسته‌های حمایتی نیز از همین محل تامین مالی و در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

۸۲ هزار شغل کشاورزی ایجاد می‌شود

گفتنی است که امروز سازمان برنامه و بودجه میزبان مراسمی به منظور امضا و مبادله تفاهم‌نامه برنامه‌های تولید و اشتغال در حوزه جهاد کشاورزی بود و بر این اساس نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه، شهیدزاد ه رئیس صندوق توسعه ملی و همچنین حجتی وزیر جهاد کشاورزی به همراه برخی مدیران و معاونان دیگر حضور داشتند.

بر اساس توافق انجام شده قرار است با تامین مالی ۱۸ هزار و ۱۴۰ میلیارد تومانی در حوزه کشاورزی حدود ۸۲ هزار فرصت شغلی ایجاد شود. این منابع در دو بخش اصلی سرمایه‌گذاری خواهد شد که برنامه آن برای ۱۰ رسته کشاورزی و همچنین ثبت اشتغال و بازسازی و نوسازی واحدها و تامین سرمایه در گردش است.

بر اساس آنچه که پورمحمدی - معاون بودجه سازمان برنامه و بودجه - اعلام کرد: منابع ۱۸ هزار میلیاردی از چند بخش تامین می‌شود. حدود ۴۰۰۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی، ۷۵۰۰ میلیارد تومان از بانک‌ها، ۴۰۰۰ میلیارد تومان از ظرفیت قانون اعطای تسهیلات به مناطق عشایری و روستایی، ۱۷۰۰ میلیارد تومان آورده متقاضیان و ۸۷۰ میلیارد تومان نیز یارانه‌ای است که سازمان برنامه و بودجه آن را تامین خواهد کرد.

آمریکا جهانی را معطل تحریم ایران کرد

در این مراسم نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه نباید تمام مسائل را به اینکه تحت تاثیر تحریم قرار داریم ربط داده و آن را انجام ندهیم، گفت: اگر این گونه باشد، کوتاهی کرده‌ایم در حالی که ما کشور بزرگ و ثروتمندی هستیم که می‌توانیم به مسیر خود حتی در شرایط تحریم ادامه دهیم.

وی با بیان اینکه آمریکا جهانی را معطل تحریم‌های ایران کرده بود، گفت: با اینکه شاید مزاحمت‌هایی برای ما ایجاد کند، ولی به معنی توقف ایران نیست. آمریکایی‌ها خودشان اذعان دارند که ایران کشور ثروتمند و با اقتصادی بزرگ است. بنابراین آنها نمی‌توانند حرکت ایران را متوقف کنند.آمریکا نمی‌تواند ایران را با تحریم‌های خود به زانو درآورده و پشت میز مذاکره بنشاند. باید به آنها گفت: نتیجه مذاکرات قبلی شما چه بود؟ و از تعهدات خود سر باز زدید. این در حالی است که ایران به دلیل فرهنگ بزرگ ایرانی و اسلامی به تعهدات و پیمان خود پایبند بوده است.

نوبخت در ادامه با اشاره به توافق بین سازمان برنامه و بودجه و جهاد کشاورزی برای ایجاد تولید و اشتغال در حوزه کشاورزی گفت که بر اساس این توافق حدود ۸۲ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد و حفظ خواهد شد.

وی ادامه داد: ما در حوزه کشاورزی توانستیم به خودکفایی گندم برسیم، این در حالی است که زمانی حدود ۱۰ میلیون تن گندم وارد می‌کردیم. در عین حال که توانسته‌ایم به گونه‌ای عمل کنیم که طلب گندم‌کاران را به موقع پرداخت کرده و با آنها تسویه کنیم؛ این در شرایطی است که برای امسال حدود ۱۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بابت خرید تضمینی پرداخت کرده‌ایم که البته از نظر زمانی نسبت به سال گذشته زودتر انجام شده است.

انقلاب در آب و خاک کشاورزی

در ادامه حجتی، وزیر جهاد کشاورزی نیز با مروری بر شرایط موجود به تغییر و تحولات در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: به عنوان نمونه ما در ابتدای دولت یازدهم حدود ۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در ایلام داشتیم که اکنون به بیش از ۲۰۰ هزار هکتار رسیده است که خود انقلابی در آب و خاک کشاورزی محسوب می‌شود.

وی با اشار به اهمیت تامین منابع در حوزه کشاورزی گفت: متاسفانه سهم کشاورزی از منابع مالی نسبت به سهمی که در اقتصاد دارد، پایین‌تر است و باید بیش از این مورد حمایت قرار گیرد.

به گفته حجتی، کشاورزی حدود ۱۸ درصد اشتغال کشور را البته منهای صنایع تبدیلی غذایی بر عهده دارد اما شهیدزاده، رئیس صندوق توسعه ملی نیز در این مراسم ابراز امیدواری کرد که صندوق بتواند به عنوان یک موسسه ملی در طرح‌های توسعه‌ای کشور همراهی کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین